• ΑΣΤΑΚΟΣ

    ΑΣΤΑΚΟΣ

    Νόστιμο κρέας με γεμάτη γεύση. Ιδιαίτερα θρεπτικός με άφθονη πρωτεΐνη, ελάχιστο λίπος και θερμίδες και Ω-3 λιπαρά οξέα(προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές, εγκεφαλικές και χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτης, διάφορους τύπους καρκίνου και φλεγμονώδη νοσήματα). Προσοχή όμως στην υπερβολική κατανάλωση η οποία μπορεί να αποφέρει υψηλά ποσοστά χοληστερίνης, η οποία όμως δεν ανεβάζει αισθητά τα επίπεδα χοληστερίνης του αίματος. Πολλές μελέτες δείχνουν επίσης ότι έχει κάποια αντιοξειδωτική δράση, ενώ τελευταία μελετάται ο ρόλος της στην αναπαραγωγική ικανότητα. Περιέχει βιταμίνη Β-12, που έχει αντικαταθλιπτική δράση καθώς και αρκετή ποσότητα του αμινοξέος τυροσίνη (μεταβολίζεται στον εγκέφαλο και χαρίζει πνευματική ενέργεια, διαύγεια και ανεβάζει την διάθεση και την απόδοση. Πολύ καλή πηγή ιωδίου και ζεαξανθίνης, η οποία λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο εμποδίζοντας το επιβλαβές φως να εισέλθει στα μάτια και να προκαλέσει φθορές.

  • ΒΡΑΣΤΟΨΑΡΑ

    ΒΡΑΣΤΟΨΑΡΑ

    Αν και όχι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό τα βραστόψαρα αποτελούν ένα από τα βασικά εδέσματα της μεσογειακής διατροφής. Χαρίζουν υγεία και συνιστώνται για δίαιτα.

  • ΓΑΛΕΟΣ

    ΓΑΛΕΟΣ

    Ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη Β6 (κυτταρικές λειτουργίες και νευρολογικό σύστημα).
  • ΓΑΜΠΑΡΗ, ΓΑΡΙΔΑ

    ΓΑΜΠΑΡΗ, ΓΑΡΙΔΑ

    Πρωτεΐνες, πολύτιμα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα για τον οργανισμό. Πολύ καλή πηγή σεληνίου, ενός πολύ ισχυρού αντιοξειδωτικού. Πλούσιες σε βιταμίνη Α για καλή όραση, βιταμίνες του συμπλέγματος Β- απαραίτητες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, του νευρικού συστήματος και την υγεία του δέρματος και των ματιών. Οι γαρίδες και η γάμπαρη περιέχουν σημαντική ποσότητα ιωδίου και σιδήρου και ενισχύουν την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού κατά του καρκίνου.
  • ΓΛΩΣΣΑ

    ΓΛΩΣΣΑ

    Προσφέρει βιταμίνη Β3 και Β12 αναγκαίες για την καλή λειτουργία του αιμοποιητικού και νευρικού συστήματός μας. Επίσης η γλώσσα είναι πλούσια σε φώσφορο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
  • ΓΟΠΑ

    ΓΟΠΑ

    Πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας αμινοξέα καθώς και ασβέστιο, φώσφορο και ιώδιο.
  • ΔΡΑΚΑΙΝΑ

    ΔΡΑΚΑΙΝΑ

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες
  • ΖΑΚΕΤΑ

    ΖΑΚΕΤΑ

    Οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι ίδιες με αυτές της γλώσσας αφού όπως μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να διαπιστώσετε τα δύο ψάρια μοιάζουν μεταξύ τους.
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙ

    ΚΑΛΑΜΑΡΙ

    Πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και ιώδιο. Βιταμίνη Β12 και φώσφορος. Βιταμίνη Β2 για την καλή λειτουργία του νευρικού, μυϊκού και εντερικού συστήματος. Επίσης το καλαμάρι σαν τροφή ευθύνεται για την υγεία του δέρματός μας, των νυχιών αλλά και των μαλλιών μας. Βοηθάει επίσης στην γρήγορη επούλωση πληγών και στην καλή όραση. Ελάχιστα λιπαρά, ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει την ανοσοποιητική και αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού μας- αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή σεληνίου- και μας βοηθάει επίσης στην αποφυγή αναιμιών.
  • ΚΑΠΟΝΙ

    ΚΑΠΟΝΙ

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες
  • ΚΑΡΑΒΙΔΑ

    ΚΑΡΑΒΙΔΑ

    Βιταμίνη Α για καλή όραση. Πλούσια σε ασβέστιο και σίδηρο. Ευεργετικές ιδιότητες ίδιες με αυτές της γαρίδας και της γάμπαρης.
  • ΚΟΛΙΟΣ

    ΚΟΛΙΟΣ

    Βιταμίνη D, η οποία μπορεί να αποτελέσει πρόληψη εναντίον της κατά πλάκας σκλήρυνση, οστεοπόρωσης και καταγμάτων. Επίσης βοηθάει στην άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού κατά του καρκίνου.
  • ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ

    ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ

    Σας χαρίζει ασβέστιο, κάλλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
  • ΜΑΡΙΔΑ

    ΜΑΡΙΔΑ

    Πηγή ασβεστίου, ω-3 λιπαρά οξέα, που παρεμποδίζουν την απόφραξη αρτηριών, ρίχνουν την πίεση και επιδρούν ευεργετικά στο καρδιοαγγειακό σύστημα.
  • ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

    ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

    Ω-3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση του μπακαλιάρου έχει συσχετισθεί με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών.
  • ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ

    ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ

    Περιέχει βιταμίνη Β-9, η οποία μειώνει την αρτηριοσκλήρυνση και προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Η κατανάλωση μπαρμπουνιού αποτελεί τρόπο αντιμετώπισης της αναιμίας και σύνθεσης DNA και RNA του οργανισμού. Ακόμη προσφέρει υγεία στο δέρμα και τονώνει την όρεξη. Ψάρι με σημαντική θρεπτική αξία και ιδιαίτερη γευστικότητα.
  • ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ

    ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες
  • ΣΑΥΡΙΔΙ

    ΣΑΥΡΙΔΙ

    Τρώγοντας σαυρίδια εξασφαλίζεται για τον οργανισμό σας ασβέστιο, κάλλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο και φώσφορο. Η λήψη των παραπάνω διατηρούν υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και δρουν σαν αντιθρομβωτικός παράγοντας αίματος.

  • ΣΚΑΡΟΣ

    ΣΚΑΡΟΣ

    (ή αλλιώς ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ):Εκτός από το γευστικότατο κρέας του τρώγονται και τα εσωτερικά του όργανα, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, ορμόνες και μεταλλικά άλατα, χωρίς να υστερούν σε λεύκωμα, λίπη και υδατάνθρακες.
  • ΣΚΟΡΠΙΝΑ

    ΣΚΟΡΠΙΝΑ

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες
  • ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    Και τα δύο κόκκινα ψάρια μας-ο σκορπιός και η σκορπίνα- είναι πλούσια σε βιταμίνη Α για καλή όραση, φώσφορο για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της καλής σας όρασης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
  • ΣΚΟΥΜΠΡΙ

    ΣΚΟΥΜΠΡΙ

    Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν από θρομβώσεις και μειώνουν την “κακή” χοληστερίνη.
  • ΣΟΥΠΙΑ

    ΣΟΥΠΙΑ

    Πρωτεΐνες, άφθονα Ω-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου, των ματιών και του δέρματος μας. Πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, με ευεργετικές δράσεις στο νευρικό και αγγειακό σύστημα. Η κατανάλωση σουπιάς βοηθάει στον μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων. Μας δίνουν βιταμίνες Α και C, ασβέστιο, φώσφορο και φυλλικό οξύ (πρόληψη για ορισμένες εκ γενετής ανωμαλίες και αναιμία).
  • ΦΑΓΓΡΙ

    ΦΑΓΓΡΙ

    Αντιοξειδωτικές βιταμίνες και Ω-3 λιπαρά. Επίσης η κατανάλωσή του μειώνει το αίσθημα κούρασης.
  • ΧΑΝΟΣ

    ΧΑΝΟΣ

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες
  • ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ

    ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ

    Άπαχο ψάρι υψηλής θρεπτικής αξίας. Λέγεται ότι αυτό το ψάρι το έχει πιάσει ο Χριστός και ότι το σημάδι του, που το χαρακτηρίζει είναι η δαχτυλιά του Χριστού.
  • ΧΤΑΠΟΔΙ

    ΧΤΑΠΟΔΙ

    Πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων με κυριότερα τον σίδηρο.