Τρόπος Λειτουργίας

Τρόπος Λειτουργίας

Ο σάκος ανοίγει και από μέσα του ξεχύνονται τα εποχιακά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αναλόγως την εποχή και τα επιτρεπόμενα είδη και μεγέθη ψαριών και θαλασσινών γεμίζει και ο σάκος των καϊκιών.

Τα ψάρια συλλέγουν και τοποθετούν κατά είδος μέσα σε κιβώτια τα μέλη του πληρώματος. Η διαλογή κατά είδος των αλιευμάτων και η τοποθέτηση πάγου επάνω σε αυτά για να συντηρηθούν φρέσκα και αναλλοίωτα γίνονται με πάσα προσοχή και ιεροτελεστία.

Για τα σκάφη μας κύριο μέλημα είναι τα ψάρια να έρθουν στον χώρο της Ιχθυόσκαλας, όπως ακριβώς έφυγαν από το σκάφος ή ακόμη καλύτερα από την θάλασσα.

Βλέπετε, όταν κάτι είναι φρέσκο και είναι γέννημα θρέμμα της Μητέρας Φύσης δεν θέλει ανορθόδοξες ανθρώπινες παρεμβάσεις για να “δείχνει” φρέσκο.

Το προσωπικό της εταιρεία μας με άμεσες και ευέλικτες κινήσεις αναλαμβάνει να αρχίσει η διαδικασία πώλησης των ψαριών.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σκάφη της ελληνικής μηχανότρατας δεν αλιεύουν και ο στόλος μένει “δεμένος” στα λιμάνια από την 31η Μαΐου έως και 1η Οκτωβρίου, λόγω περιόδου αναπαραγωγής ειδών, που η εποχή αλιείας τους είναι από τον χειμώνα έως και την άνοιξη. Όλα τα είδη αλιευμάτων έχουν την εποχή αναπαραγωγής τους και η μέση αλιεία (μηχανότρατα και γρι-γρι) εναρμονίζεται απόλυτα με τους νόμους της θάλασσας και του οικοσυστήματος της αλλά και με τους ευρωπαϊκούς νόμους και την αλιευτική πολιτική, που την διέπουν.